Huidveroudering en rimpels tegengaan, voorkom een schrale huid!

Wat werkt er nou daadwerkelijk echt om huidveroudering, rimpels en een schrale huid tegen te gaan?

Tips van een dermatoloog

Ondanks dat rimpels een teken zijn van natuurlijke schoonheid, zijn de meeste mensen er niet al te blij mee om ze te krijgen. Huidveroudering is een onvermijdelijk en natuurlijk proces waar iedereen mee te maken krijgt. Je kan echter gerust wezen want er zijn gelukkig vele bewezen manieren waarmee je huidveroudering en rimpels kan tegengaan. Hieronder een aantal tips van een dermatoloog die je niet alleen kunnen helpen met het tegengaan van het natuurlijke proces maar ook effectief zijn tegen een schrale huid.

1. Droge ruimte, droge huid

Een belangrijke factor in het versnellen van het huidveroudering proces is een té droge omgeving. Als je jezelf te lang in droge omgevingen bevindt dan kan dat invloed hebben op je huid, of dat nou op werk is of thuis. Het is daarom aangeraden om een humidifier aan te schaffen die ervoor zorgt dat je omgeving genoeg vocht bevat zodat je huid niet uitdroogt en dat je een schrale huid krijgt als gevolg daarvan. Humidifiers zijn meestal een goede start om een droge huid te voorkomen

2. Rimpels door te heet douchen

Het is bij dermatologen al vrij lang bekend dat te heet douchen erg slecht kan zijn voor je huid. Verkort daarom je tijd in de douche tot slechts 5 – 10 minuten. Het is ook vele mate beter om een warme douche te nemen in plaats van een te hete. Dit zorgt er namelijk voor dat je huid uitdroogt en er een schrale huid kan ontstaan. Het is niet alleen slecht voor je huid maar kan het ook negatieve gevolgen hebben op de gezondheid van je haar.

3. Rimpels voorkomen met een gezond dieet

Een andere en natuurlijke manier om rimpels te voorkomen is een gezond dieet volgen. Het is bewezen dat vis een belangrijke bron van eiwitten is, en eiwitten zijn fundamenteel voor je huid. Probeer ook meer groenten en fruit te eten want die zijn rijk met antioxidanten die ervoor zorgen dat je huid er wat frisser en jonger uit ziet. Naast groenten en fruit is het ook belangrijk om genoeg soja binnen te krijgen, Soja helpt het tegengaan van rimpels en een schrale huid die door de zon worden veroorzaakt.

4. Huidveroudering door teveel zon

Het is al jaren bekend dat de zon, hoe fijn die soms ook kan zijn, funest kan zijn voor je huid. Als je huid teveel zonlicht ontvangt dan komt dan vaak gepaard komen met een versnelt proces van huidveroudering. Zorg ervoor dat je niet teveel in de zon komt zonder jezelf in te smeren met zonnebrand. Zonnebrand kan veel van de schade tegengaan dus zorg ervoor dat je jezelf genoeg insmeert voordat je de zon trotseert.

Beauty, Huidverzorging, ,

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>