Zelf extreem droge voeten behandelen

We krijgen allemaal wel eens last van uitgedroogde voeten, wat kun je er aan doen?

Last van extreem droge voeten

Het is vaak erg vervelend om extreem droge voeten te hebben. Het geeft niet alleen een vervelend gevoel het kan namelijk ook likdoorns veroorzaken. In ons vorige artikel bespraken we tips om een schrale huid en huidveroudering tegen te gaan. In dit artikel leggen we je uit hoe je er vanaf afkomt.

Oorzaken van uitgedroogde voeten

Voordat je het probleem gaat aanpakken is het slim om eerst te kijken wat het veroorzaakt. Droge voeten kunnen net zoals een schrale huid veroorzaakt worden doordat de huid is uitgedroogd en niet goed genoeg kan ademen. Voorkom dat je voeten geïrriteerd worden door geen beknellende en niet ademde schoenen te dragen. Het is ook belangrijk om je voeten niet overmatig veel te wassen met zeep want hierdoor drogen ze snel uit.

Gevaren van droge voeten

Als je te lang met droge voeten rondloopt kan dit ook leiden tot het ontstaan van likdoorns. Likdoorns kunnen als erg vervelend en onaantrekkelijk ervaren worden, zorg er dus voor dat je niet te lang blijft rondlopen op uitgedroogde voeten.

Hoe kom je er van af?

Het is gelukkig gemakkelijk om van droge voeten af te komen. Hieronder enkele manieren hoe je het probleem zelf kan verhelpen.

1. Voeten scrubben of raspen

Zorg ervoor dat je vaak je voeten scrubt waardoor je de dode huidlaag van je voeten afhaalt, die vaak een oorzaak is van de uitdroging. Het is aangeraden om meestal 1 à 3 keer per maand je voeten te scrubben. In plaats van scrubben kan je ook een voetrasp aanschaffen waarmee je de dode huidlaag kan verwijderen.

2. Hydrateren van je voeten

Een uitgedroogde huid is niet goed genoeg gehydrateerd. Zorg er dus voor dat je de voeten vaak hydrateert met bijvoorbeeld een voetcrème of vaseline. Dit zorgt ervoor dat je huid vochtig blijft en niet gemakkelijk breekt en uitdroogt. Het is ook belangrijk om zelf gehydrateerd te blijven, drink dus genoeg water!

3. Geniet van een voetbad!

Neem even een momentje voor jezelf, wat vaak wonderen doet is een simpel voetbad! Na een lange dag dichte schoenen hebben te gedragen is het aangeraden om een voetbad te nemen om de droogte tegen te gaan. Laat je voeten lekker een halfuurtje tot rust komen, en je zult zien dat ze na een tijdje zijdezacht zullen worden!

Beauty, Huidverzorging, ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>